Doua perchezitii domiciliare la poienile de sub munte

Adaugat in categoria Maramuresul Istoric
doua-perchezitii-domiciliare-la-poienile-de-sub-munte.jpg

In data de 13 februarie a.c., in baza unui mandat emis de catre Judecatoria Viseu de Sus, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte au efectuat perchezitii la doua imobile de pe raza localitatii Poienile de sub Munte.


In urma perchezitiilor efectuate, in interiorul imobilelor care apartin cetatenilor romani S. V., in varsta de 33 de ani, si M. L., de 40 de ani, politistii de frontiera au descoperit mai multe cutii care contineau tigari de provenienta ucraineana.

Procedand la inventarierea cutiilor descoperite, s-a constatat ca acestea contineau 521 pachete cu tigari, in valoare de 6.096 lei, marfa care a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, intr-unul din imobile a mai fost descoperita si confiscata in vederea continuarii cercetarilor, suma de 1.055 lei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Vamal al Romaniei.
In continuare, se desfasoara activitati specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Tot, ieri, lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures impreuna cu lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 21.20, lucratorii nostri au observat in curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localitatii de frontiera Lunca la Tisa, judetul Maramures, mai multe colete voluminoase.
Din primele verificari, s-a constatat ca acestea contin tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-a luat masura transportarii lor la sediul politiei de frontiera.
In urma inventarierii coletelor descoperite, s-a stabilit ca acestea contin 6.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 70.200 lei.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.