Politistii rutieri si reprezentantii registrului auto roman actioneaza pentru reducerea riscului rutier

Adaugat in categoria Important
politistii-rutieri-si-reprezentantii-registrului-auto-roman-actioneaza-pentru-reducerea-riscului-rutier.jpg

Ieri, 26 februarie a.c., politistii rutieri din Baia Sprie, Sisesti si Viseu de Sus au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier. Actiunile au avut ca scop principal prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. La activitati au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.
Astfel, in cadrul actiunilor s-a urmarit si verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.
De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare , corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.
Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 43 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 – privind circulatia pe drumurile publice, in valoare de peste 10.000 lei.
Ca masuri complementare, politistii au retinut 3 permise de conducere si au retras tot atatea certificate de inmatriculare.